Web Analytics
Skip to main content

POH-GGZ

Algemene informatie POH-GGZ

In onze praktijk is een POH-GGZ werkzaam. De afkorting staat voor Praktijkondersteuner Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg. Zij ondersteunt de huisartsen bij de zorg voor patiënten met psychische, psychosociale en psychosomatische problematiek. Dat kan bijvoorbeeld gaan om depressieve klachten, angsten, spanningen, burn-out, rouw, relatieproblematiek of andere problemen in het werk of in de thuissituatie.

Hoe kan de POH-GGZ u steunen?
De praktijkondersteuner kan u helpen uw probleem helder te krijgen. U kunt bij haar terecht voor advies, emotionele ondersteuning of een korte behandeling in de vorm van gesprekken. Mocht het nodig zijn, dan kan er wellicht toch nog besloten worden u te verwijzen naar een passende instelling. Dit alles gebeurt in samenspraak met uw huisarts, met wie informatie wordt uitgewisseld om goede beslissingen te kunnen nemen over uw behandeling. De POH-GGZ heeft uiteraard een geheimhoudingsplicht.

Geen kosten
Een behandeling bij de POH-GGZ valt onder huisartsenzorg en wordt volledig vergoed uit de basisverzekering Er zijn voor u dus geen extra kosten aan verbonden.

  • Dokterscentrum Wijchen

  •  024-6455100

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.